BEREN 35 Yumurtalık Kuluçka Makinesi
BEREN 35 Yumurtalık Kuluçka Makinesi
BEREN 35 Yumurtalık Kuluçka Makinesi
BEREN 35 Yumurtalık Kuluçka Makinesi
BEREN 35 Yumurtalık Kuluçka Makinesi
BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Otomatik Nemlendirmeli Kuluçka Makinesi
BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Otomatik Nemlendirmeli Kuluçka Makinesi
BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Otomatik Nemlendirmeli Kuluçka Makinesi

BEREN 35 Yumurtalık Kuluçka Makinesi

Fiyat : ₺2.550,00(KDV Dahil)

 

BEREN 35 YUMURTALIK KULUÇKA MAKİNESİ KUTU İÇERİĞİ

8 adet silindir viyol

2 adet su haznesi ve hortumu kuluçka makinesi yanında su şişeleri gelmemektedir

1 adet çıkım filesi

220 volt elektrik kablosu

1 adet kaz yumurtalarini soğutmak için fısfıs

Türkçe kullanım kılavuzu

Döl kontrol lambası makinenin üst kapağında mevcuttur

1 adet koruma straforu makine mutlaka koruma straforunun içinde çalışmalıdır

Not Kuluçka makinesinde NEM GÖSTERGESİ MEVCUT DEGİLDİR Mevcut su Haznesi 1 lıtrelık şişe ile istenilen 45 ıla 65 derecelık nem seviyesini kendisi saglayacaktır 

Çıkım Süresinde 2 numaralı hazneye şişe bagladıgınızda nem otomatık olarak 65 ıla 75 arası olacaktır .

 

 

KULUÇKA MAKİNESİNİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE  YAPMANIZ GEREKENLER

1.Satın Almış Oldugunuz Beren Kuluçka Makinesini Mutlaka 20 ila 25 Derecelik Oda Sıcaklıgında Çalştırın. 15 Derecenin Altındaki Oda Sıcaklıklarında Nem Ve Isı Değerleri Düsük Olacaktır. 30 Derecenin Üstündeki Sıcaklıklarda Nem ve Isı değerleri Yüksek Olacak ve Bu Durum Yumurtalarınıza Zarar Verecektir.

2.Makine Çalıştırılmadan Önce Kuluçka Odasındaki Konum Çok Önemlidir. Dogrudan Güneş Işığı ile temas etmemesini saglayınız Belli aralıklarla Kuluçka makinesinin oldugu alanı havalandırınız. Kümes Ahır Gibi Hijyenik Olmayan Yerler Depo ve Balkonda ve Teras Gibi Yerlerde  Kuluçka Makinenizi Çalıştırmayınız .

3.Kuluçka Makinesini Size Gönderilen Beyaz Köpük içersinden çıkartmayınız Kuluçka Makinesini yerden en az 45 cm Yukarıda terazide olan Bir Masa Üzerinde Çalıştırın .

4.Yumurta Dizilimi Yapmadan Önce Mutlaka Isı Degerlerini Yumurta Çevirme Sistemini  Kontrol Edin.

 

  BEREN KULUÇKA MAKİNESİ  KURULUMU

1.Alt haznede bulunan viyolleri döndürecek olan viyol motoru soketini üst kapagın altında  bulunan sokete takın .

2.Elektrik bağlantılarını gerçekleştirerek kontrol aşamasına geçin.

3.Kontrol paneli üzerinden "+" tuşuna bir kere basıp 2 saniye bekleyip parmagınızı viyol motoruna baglı olan siyah mile dokundurun ve   viyollerin dönüp dönmediğini kontrol edin. 

4.Viyollerin döndügünden emin olduktan sonra yumurta büyüklügüne göre viyollerinizi takın .

 

 

 

 

KULUÇKA MAKİNESİNE  SU APARATININ BAGLANMASI VE NEMLENDİRMENİN SAGLANMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER .

Size göndermiş olduğumuz 2 adet rezervuardan sadece birini "1" numaralı girişe, yine altına herhangi bir yükselti koymaksızın ve ana hazne ile aynı düzlemde olacak şekilde monte ediniz. 2 numaralı hazneye herhangi bir şey takmayınız. Rezervuarın içine 1 litrelik su şişesi takınız.

Önemli Not : Muhakkak 1 litrelik şişe kullanınız, daha az ya da daha fazla koymayınız, aksi taktirde Makinenin alt haznesi fazla su alacaktır ve nem olması gerekenden daha fazla olacaktır.

İlk 18 günlük(gelişim dönemi) süreçte nem oranı otomatik olarak  45-65 aralığında olacaktır Nem derecesi istenilen seviyede değilse, makina üzerinde yer alan (-) ve (+) tuşları ile oynamayınız. Ayar tuşları ile nem seviyesini değiştiremezsiniz. Nem derecesini yükseltecek tek işlem, biten suyun yenilenmesidir. Nem 45 altına düşmediği sürece, su bitmiş olsa bile yeniden su takviyesi yapmayınız

 

18 günlük gelişim süresinin sonunda "2" numaralı girişe de 2.rezervuarı takıp yine 1 litrelik su şişesi takınız. 

 

YUMURTA DİZİLİMİ NASIL YAPILMALIDIR

Yumurta büyüklüklerine göre viyol aralıklarını ayarlayınız. Yumurta büyükse viyol aralığı daha geniş, yumurta küçükse viyol aralıkları daha dar olmalıdır.

 

Yumurtaları dizerken, yumurtaların sivri uçlarının muhakkak birbirine bakacak şekilde olmasına özen gösteriniz. Aksi taktirde süreç içinde yumurtaların düzeni bozulacak ve yumurtalar biraraya toplanacaktır.

ÇIKIM SÜRESİ YAPILMASI GEREKENLER

Gelişim süreci sonlandığında, kapak altında yer alan soketi, viyollerin dönüşünü durdurmak için viyol motorundan sökünüz. tüm Yumurtaları Kuluçka Makinasından dikkatlice çıkarınız. Viyoller ile kesinlikle oynamayınız. Makina ile birlikte gelen çıkım sepetini (elek) viyollerin üstüne seriniz. Makinadan çıkarttığınız Yumurtaları rastgele eleğin üzerine yerleştiriniz.

2 numaralı hazneye 2.rezervuarı takıp yine 1 litrelik su şişesi yerleştiriniz.

 

Çıkım süresi bitene kadar  civciv çıkmış olsa bile 3 gün boyunca kapağı kesinlikle açmayınız.

 

                  ÇIKIM SONUNDA YAPILMASI GEREKENLER

Makina Resetleme (Fabrika ayarlarına döndürme)

Her çıkım Süreci sonunda, ya da elektrik kesintilerinde makina üzerinde yer alan (-) ve (+) tuşlarına aynı anda basıp, ekrandaki rakamlar 88888 ya da 00000 olana kadar bekleyiniz.

 

Bu sayede makina fabrika ayarlarına dönmüş ve yeni süreç için hazırlanmış olacaktır

 

KULUÇKA MAKİNASI ÇIKIM ZAMANI ISI  AYARININ DÜŞÜRÜLMESİ

Çıkım zamanı geldiğinde dereceyi düşürmek için, SET tuşuna basınız. Nem oranını gösteren ekranda PP yazısı belirince (-) tuşu ile dereceyi istenilen sıcaklık seviyesine  getiriniz. Ekranda istenilen dereceye gelince SET tuşuna basıp bırakınız, sonra 1 kez daha SET tuşuna basıp işlemi tamamlayınız. Isının düşmesi 30 ila 60 dakika kadar sürecektir

 

KISA BİLGİ

 - Alev işareti yanıp sönüyor ise her hangi bir sorun olmadığını ve makinenizin rutin olarak makine sıcaklığını muhafaza ettiğini anlamına gelmektedir. 

  - Alev işareti sabit yanıyor ise herhangi bir sorun olmadığını ve makinenizin gereken sıcaklık değerlerine ulaşmak için rezistans ile ısıtma işlemine başladığı anlamına gelir. 

- Çevirme İşareti: Makinenizin içerisindeki viyollerin dönmesini gösteren bir bildirim ışığıdır. Parametlerde belirtilen sürelerde her dönüşte sizleri bilgilendirme amaçlı yanıp sönecektir. Buna bağlı olarak dilerseniz kontrol amaçlı "+" tuşuna bas - çek yaparakta viyol çevirme işlemini kontrol edebilirsiniz. 

 - Ünlem İşareti: Bu işareti gördüğünüz zamanlarda makinenizin mevcut ayarlarının dışında farklı bir sıcaklıkta ya da nem değerine sahip olduğunu ve bununla alakalı gerekli kontrolleri yapmanızı istemektedir. Yüksek sıcaklı ya da yüksek nem gibi durumlarda sizleri bilgilendirebileceği gibi düşük değerlerde de sizleri bilgilendirir. 

 

 - Ampül İşareti: Makine kontrol paneli üzerinde bulunan döl kontrol lambasını açıp kapatmaya yarar. 

 

ÖNEMLİ NOT: Tabloda açıklanan aşamalar  SADECE KAZ YUMURTASI     için geçerlidir. Kaz yumurtası dışındaki yumurtalar için uygulamayınız !!!

 

KAZ ÇIKIM TABLOSU

1 - 7 : Gün Arası Herhangi bir soğutma işlemi yapılmaz.

8 – 14 : Gün Arası Makinenizi kapatarak kapağını açınız. Her gün aynı saatlerde olmak kaydı ile günde 8 dakika boyunca soğutup, makine ile gönderilen sprey şişesini kullanarak 1 kere ılık suyu yumurtaların üzerine püskürtünüz ve bekleyiniz. 8. dakikadan sonra makinenin kapağını kapatarak makineyi çalıştırmaya devam ediniz.

15 – 19 : Gün Arası Makinenizi kapatarak kapağını açınız. Her gün aynı saatlerde olmak kaydı ile günde 20 dakika boyunca soğutup, makine ile gönderilen sprey şişesini kullanarak 1 kere ılık suyu yumurtaların üzerine püskürtünüz ve bekleyiniz. 20. dakikadan sonra makinenin kapağını kapatarak makineyi çalıştırmaya devam ediniz.

20 – 25 : Gün Arası Makinenizi kapatarak kapağını açınız. Her gün aynı saatlerde olmak kaydı ile günde 30 dakika boyunca soğutup, makine ile gönderilen sprey şişesini kullanarak 1 kere ılık suyu yumurtaların üzerine püskürtünüz ve bekleyiniz. 30. dakikadan sonra makinenin kapağını kapatarak makineyi çalıştırmaya devam ediniz.

25 – 27 : Gün Arası Herhangi bir soğutma işlemi yapılmaz.

 

27 : Günden Sonra Viyol dönüşünü kapatınız.Yumurtaları çıkıma alarak nemi 65-75 arasına ayarlayınız. Son 3 gün makinenin kapağını çıkım bitene kadar açmayınız.

 

:

 

Degerli Beren Kuluçka Kullanıcıları

Kuluçka makinelerine konan her yumurtadan civciv çıkmaz. Bu olayın çeşitli sebepleri vardır. Randımanın yüksek olabilmesi için bazı şartların bir araya gelmesi gerekir. Bu şartlar kümesteki sürüden başlar, civciv çıkıncaya kadar ki dönemi kapsar. Onun için Dikkat edilmesi gereken başlıkları sizin için kaleme aldık.

DAMIZLIK KÜMES OLUŞTURUN

- Damızlık kümesinin oluşturulmasında ilk dikkat edilecek nokta horoz ve tavuk sayılarıdır. Damızlık kümeslerindeki oran ideal olarak 5 tavuk 1 horoz şeklinde olmalıdır.

- Tavuk sayısının çok fazla olduğu durumlarda  horoz ve tavuklar gruplandırılarak ayrı ayrı bölmelere konmalıdır.

- Döllü yumurtanın oluşumu horozun tavuğu döllemesinden itibaren başlar. 6–7 gün sonra ilk döllü yumurtalar alınır ve horozun yaşı ve sağlık durumu gibi durumlara göre 4 ile 8 gün boyunca döllü yumurta alınmaya devam edilir.

DÜŞÜK DÖL ORANLARININ NEDENİ

- Kümes küçük alana sıkıştırılmıştır.

- Hava sıcaklığı çok yüksektir. Hava sıcaklığı çok düşük olduğunda da horozun veriminin düştüğü tespit edilmiştir. Optimum verimin alındığı ısı değerinin 19 °C  Dir.

- Damızlıklarda iç veya dış parazit vardır.

- Damızlıklar çok genç veya yaşlıdır.

- Horoz tavuk oranları çok yüksek veya düşüktür.

- Damızlıklarda hastalık vardır; özellikle döl sorununa yol açan hastalıklar olarak kronik solunum yolu (CRD), Koryza, Bonşit, Marek ve endemik Newcastle hastalığı sayılabilir. Hastalıklar kuluçka randımanı üzerinde büyük oranda etkili olmaktadır.

 

YUMURTA  SEÇİMİNDE AŞAGIDAKİ DURUMLARA DİKKAT EDİN

- Tavukların yaşlı veya çok genç olmamalıdır.

- Kargo ve benzeri şekilde yolculuk geçirmiş yumurtalar olmamalıdır.

- Yumurtalar Parlak olmalıdır. Kabuğu ince, kalın, çatlak veya pürüzlü olmamalıdır.                    

 - Yumurtalar çok küçük ve çok büyük olmamalıdır. Orta boy yumurtalar iyi çıkmaktadır.

55- 65  gram arasında olmalıdır.Yumurtaların biçimi bozuk olmamalıdır.                                                   

- Aynı gün toplanan yumurtalar kuluçkaya konulmaz ve en az bir gün süre ile bekletilmelidir.      

 - Genç tavukların ilk 40 günlük yumurtaları kuluçka Makinesinde kullanılmaz.                                         

 - Yumurtalar taze olmalıdır, 7 günlüğü aşmamalıdır.                                                                     

 - Yıkanmış yumurta kuluçkada kullanılmaz. Kirli yumurtaların yıkanmaması veya nemli bezle silinerek temizlenmemesi gereklidir. Bu, yumurta üzerindeki koruyucu tabakayı kaldırarak hastalık yapıcı mikro organizmaların girişini artırır. Yıkama ve ovalama işlemi de kabuktaki gözenekler vasıtasıyla hastalık yapıcı mikroorganizmaların girişine daha çok hizmet eder.

                                                                                           

KULUÇKALIK YUMURTALARIN SAKLAMA KOŞULLARI

- Yumurtaları sakladıgınız  odanın ısısı 10 – 15 °C arasında olmalıdır.Oda sıcaklığı 23 °C’yi aşmamalıdır.

- Saklama süresi 7 günü geçmemelidir.  

- 7 günden sonra yumurtalarda  % 25 verim kaybı görülmektedir.

KULUÇKA MAKİNESİNİ ÇALIŞTRIMADAN ÖNCE UYMANIZ GEREKEN KURALLAR

Kuluçka makinesi mutlaka 20–25 °C düzeyinde bir oda sıcaklıgında  çalışmalıdır. Oda sıcaklığının 15 °Cnin altına düşmemesine ve 30 °C’nin üzerine çıkmamasına dikkat edilmelidir.       15 derecenın altında çalıştırılan kuluçka makinelerinde nemi sabıt tutmakta zorlanırsınız 30 derecenın üstündekı sıcaklıklarda makinenin nemi çok yükseklerde seyredecektir .Oda sıcaklıgını sabıt tutmak için kış aylarında soba yaz aylarında klima ile oda sıcaklıgını 20 ila 25 derece arasında sabit tutmaya çalışın .

Makine çalıştırılmadan önce kuluçka odasındaki konumu çok önemlidir direkt olarak güneş ışığı düşmemelidir. Makine içerisindeki havanın kuluçka odası havası ile fiziki değişmenin yeterli ve uygun olması için kuluçka odası sürekli havalandırılmalıdır.

Kümes Ahır Depo ve Balkonda Kuluçka Makinenizi Çalıştırmayın.

                                                                                                 

KULUÇKA MAKİNESİNİN TEMİZLENMESİ

 Kuluçkacılıkta iyi randıman almanın ve hastalıksız, sıhhatli civciv elde etmenin ön şartı makinelerin temizliği ve iyi dezenfekte edilmeleri ile mümkündür.Tavuk hastalıklarının pek çoğunun bulaşıcı oluşu ve bazı hastalık mikroplarının yumurtanın kabuğu ve içine yerleşebilmesi bu önemi artırmaktadır. Bunun için dezenfekte şarttır. Kuluçka makinelerinde civciv çıktıktan sonraki temizlik son derece önemlidir.

Civcivler çıktıktan sonra bütün kabuklar  dışarı alınmalı makine kapagı ve fanın atasındaki i ufak civciv tüyleri elektrikli süpürge vasıtasıyla emilerek temizlenmelidir. Daha sonra kuluçka makinesinin alt haznesi viyolleri ve çıkım filesi  bir yemek kaşıgı klor veya çamaşır suyu ve sabunlu su ile silinmelidir. Temizlik yapılırken suyun Kuluçka Makinesi elektrik aksamına kablolarına ve motoruna deymediginden emin olun . Temizlik bittikten sonra Alt hazneyi 1 gün Havalandırın ve İyice kurumasını saglayın .

 

Etiketler
BEREN, BEREN 56, BEREN 56 Yumurtalık, BEREN 56 Yumurtalık 5, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Otomatik, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Otomatik Nemlendirmeli, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Otomatik Nemlendirmeli Kuluçka, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Otomatik Nemlendirmeli Kuluçka Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Otomatik Nemlendirmeli Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Otomatik Kuluçka, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Otomatik Kuluçka Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Otomatik Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Nemlendirmeli, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Nemlendirmeli Kuluçka, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Nemlendirmeli Kuluçka Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Nemlendirmeli Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Kuluçka, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Kuluçka Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Programlı Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Otomatik, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Otomatik Nemlendirmeli, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Otomatik Nemlendirmeli Kuluçka, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Otomatik Nemlendirmeli Kuluçka Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Otomatik Nemlendirmeli Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Otomatik Kuluçka, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Otomatik Kuluçka Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Otomatik Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Nemlendirmeli, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Nemlendirmeli Kuluçka, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Nemlendirmeli Kuluçka Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Nemlendirmeli Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Kuluçka, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Kuluçka Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Hazır Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Otomatik, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Otomatik Nemlendirmeli, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Otomatik Nemlendirmeli Kuluçka, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Otomatik Nemlendirmeli Kuluçka Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Otomatik Nemlendirmeli Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Otomatik Kuluçka, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Otomatik Kuluçka Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Otomatik Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Nemlendirmeli, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Nemlendirmeli Kuluçka, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Nemlendirmeli Kuluçka Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Nemlendirmeli Makinesi, BEREN 56 Yumurtalık 5 Programlı Kuluçka,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR